Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین برنامه کشیک سلامت با حضور پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو به منظور بررسی واکسیناسیون آنفولانزا در ایام اپیدمی کرونا برگزار شد.

حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سهمیه واکسن آنفلوآنزای گروه‌های پرخطر را از ۲۵۰۰ به دو و نیم میلیون دوز رساندیم گفت: یک تولیدکننده داخلی تولید واکسن آنفولانزا را شروع کرده است و اگر مطالعات بالینی تأیید شود احتمال دارد در پاییز تولید داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گروه‌های حساس؛ سالمندان، مادران باردار، کودکان زیر ۵ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای و سرطان هستند که به آنها واکسن تعلق می‌گیرد و همچنین زندان‌ها و نیروهای مسلح و کادر درمان نیز شامل سهمیه واکسن می‌شوند. ارائه واکسن از طریق مراکز بهداشت و اطلاع رسانی‌ها انجام می‌شود به جز سالمندان بالای ۶۵ سالی که در گروه‌های بالا قرار نمی‌گیرند و باید به صورت آزاد تهیه‌کنند. این افراد برای استفاده از واکسن باید کد ملی خود را ثبت کنند و تزریق در مرکز بهداشت صورت بگیرد. در مورد مادران باردار اگر نیاز باشد مراکز بهداشت به منزل آنها مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برای ارائه واکسن سه نوع قیمت داریم گفت: گروه اول شامل همان دو و نیم میلیون دوز است که به صورت رایگان توزیع می‌شود. گروه دوم سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که باید با ثبت کد ملی و احراز هویت واکسن را از داروخانه‌ها با قیمت حدود ۴۲ هزار تومان تهیه کنند. برای کودکان زیر ۵ سال هم واکسن سه ظرفیتی در داروخانه‌ها توزیع می‌شود. بعد از اینکه توزیع واکسن بین این گروه‌ها تمام شد؛ بر اساس میزان تقاضای موجود سراغ گروه‌های دیگر می‌رویم. اگر میزان تقاضا بیشتر از آن ۱۶ میلیون دوزی باشد که وارد خواهیم کرد، مجبور می‌شویم با ارز نیمایی وارد کنیم که قیمت بیشتری خواهد داشت.

واکسن تولید امسال تا پایان زمستان جوابگوست

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به زمان مناسب برای تزریق واکسن گفت: ما هر ساله اوایل مهرماه تزریق واکسن را شروع می‌کنیم و واکسنی که هر سال تولید می‌شود برای همان سال اثرگذاری دارد. یعنی مردم نمی‌توانند واکسن سال گذشته را برای امسال استفاده کنند. واکسنی که ما امسال توزیع خواهیم کرد فقط تا پایان زمستان جوابگو است.

۷۵ میلیون یورو ارز را به واکسن اختصاص دادیم

محمدی افزود: در شرایط به وجود آمده ما ۷۵ میلیون یورو ارز را به واکسن اختصاص دادیم. ۵۰۰ هزار دوز واکسن را به کودکان زیر پنج سال اختصاص می‌دهیم که در داروخانه‌ها در دسترس خواهد بود. در مهر ماه هم واردات خواهیم داشت. تاکید می‌کنم که مردم هیچکدام از کالاهای حوزه سلامت را از مکانی غیر از داروخانه تهیه نکنند. برای اینکه سودجوها در این میان وجود نداشته باشد ما توزیع واکسن را به نسبت سال گذشته ده برابر کردیم و فکر می‌کنیم جوابگوی نیاز کشور باشد. همچنین امسال با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت قرار است روزانه ۲ میلیون ماسک در داروخانه‌ها توزیع شود و با قیمت ۱,۳۰۰ تومان به فروش برسد.

دریافت واکسن آنفلوانزا برای کادر درمانی که در مراکز دولتی هستند رایگان است

به گفته وی، احراز هویت برای دریافت واکسن را به مرور انجام می‌دهیم تا ازدحام صورت نگیرد. در مورد کادر درمان دریافت واکسن آنفلوانزا برای آن‌هایی که در مراکز دولتی هستند رایگان است اما در مورد مراکز خصوصی فعلاً تعیین تکلیف نشده است. زمانی که آن‌ها هم شناسایی بشود با اختصاص یارانه واکسن دریافت می‌کنند.

در مورد واکسن کرونا مذاکره‌ای با روس‌ها داشتیم

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مورد در مورد واکسن کرونا نیز اظهار داشت: در این خصوص مذاکره‌ای با روس‌ها داشتیم که آن‌ها گفتند حداقل تا ۴ ماه دیگر می‌توانند واکسن را در اختیار ما قرار دهند. البته در داخل کشور انستیتو پاستور و رازی در حال تحقیقات برای واکسن هستند اما اگر مطالعات بالینی آنها روی میمون هم پاسخ بدهد و وارد فاز انسانی بشوند تقریباً می‌توان گفت موفقیت‌آمیز هستند به شرطی که اتفاقی که برای آکسفورد افتاد برای ما نیفتاد. به هر حال اگر واکسن کرونا در هر جای دنیا تأیید شود یا از آنجا تهیه می‌کنیم یا به صورت مهندسی معکوس تولید می‌نمائیم.

وی ادامه داد: برای اینکه مشکلی در زمینه واردات دیگر اقلام دارویی نداشته باشیم بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید به ما کمک کند در غیر این صورت با کمبود دارو مواجه می‌شویم. تنها مرکز مناسب برای توزیع ماسک داروخانه است اگر داروخانه‌ها ماسکی را که با قیمت ۱,۳۰۰ تومان قرار است به فروش برسد بیشتر بفروشند، سامانه ۱۹۰ برای رسیدگی به شکایات آمده است.

همچنین پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری نیز در این برنامه گفت: در بیمارستان مسیح دانشوری دو نوع آنفولانزای A و B داریم. واکسن هم به دو شکل سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی است که البته تفاوت چندانی از نظر مطالعات بالینی ندارند. در گذشته واکسن آنفولانزا وارد می‌شد و چون تقاضا نبود مصرف نمی‌شد و چون تبلیغات ضد واکسن بود مردم علاقه‌ای به زدن واکسن نداشتند اما در همان زمان هم اصرار می‌کردیم که گروه‌های پرخطر حتماً واکسن را بزند.

زمانی که تعداد واکسن کم است باید اهم و غیر اهم کنیم

وی افزود: از لحاظ علمی اگر واکسن به اندازه همه موجود باشد استفاده از آن موردی ندارد اما زمانی که تعداد واکسن کم است باید اهم و غیر اهم کنیم. ما گروه‌های حساسی داریم که اگر واکسن نزنند در معرض مرگ بر اثر آنفولانزا قرار دارند. ما باید اول این گروه‌ها را واکسینه کنیم. همیشه یکی از کانون‌های شیوع بیماری مدارس بودند اما امسال ممکن است مدارس آنلاین باشند و همچنین ما حج را نداریم و مراسم اربعین هم برگزار نمی‌شود و بر این اساس امیدواریم که شیوع بالای آنفولانزا را نداشته باشیم.

اگر دانش‌آموزی بیماری زمینه‌ای دارد حتماً باید واکسن را تزریق کند

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: واکسنی که سال گذشته تولید شده است برای ویروس امسال جوابگو نیست و بهترین زمان تزریق نیز اوایل مهرماه است چون شروع آنفولانزا معمولاً از ۱۵ مهر شروع می‌شود و تزریق زودهنگام واکسن توصیه نمی‌شود چون نمی‌تواند تا پایان اسفند ایمنی بدهد. اول مهر تا اواخر مهر بهترین زمان برای تزریق است. اگر دانش‌آموزی بیماری زمینه‌ای دارد حتماً باید واکسن را تزریق کند. با تزریق واکسن آنفولانزا سیستم ایمنی تقویت نمی‌شود بلکه فقط در برابر این ویروس محافظت ایجاد می‌شود. در این مدتی که من فعالیت می‌کنم ندیدم که مریضی در گروه‌های پرخطر، واکسن آنفولانزا زده باشد و از آنفولانزا فوت کند.

امید زیادی به واکسن آکسفورد بود

وی در مورد واکسن کرونا نیز گفت: کرونا ارتباط مستقیمی با رفتار بهداشتی ما دارد. ما به واکسن کرونا نیاز داریم اما واکسنی که عوارض نداشته باشد. ما باید اجازه بدهیم که واکسن‌ها مراحل تحقیقاتی خود را طی کنند. امید زیادی به واکسن آکسفورد بود اما می‌بینیم که خود آن‌ها پروژه را متوقف کردند تا کارآزمایی‌های بالینی را تکمیل کنند. واکسن روسیه نیز روی سه گروه ۳۸ نفره تست شده است و با این تعداد نمی‌توان روی ایمنی‌زایی آن نظر داد. آن‌ها هم کارآزمایی بالینی را در تعداد بیشتر آغاز کرده‌اند. آمریکایی‌ها هم واکسنی دارند که از مکانیسم جدیدی استفاده می‌کند و به این جهت امید بخش است اما خود آنها هم می‌گویند که اگر واکسن در اوایل سال بعد بیاید ابتدا به گروه‌های پرخطر تزریق می‌شود.

موج سوم کرونا به مراتب سنگین‌تر از دو موج قبلی خواهد بود

طبرسی اظهار داشت: پلتفرم‌هایی در ایران ساخته شده است که اگر واکسن کرونایی در دنیا مورد تأیید قرار بگیرد با روش مهندسی معکوس در ایران هم تولید شود. در بیمارستان مسیح دانشوری حتی با کم شدن پیک بیماری هم تخت‌ها خالی نشدند و این نشان می‌دهد که ما نتوانستیم بیماری را کنترل کنیم و موج سوم به مراتب سنگین‌تر از دو موج قبلی خواهد بود. چاره این بیماری فقط واکسن است و تا زمانی که تأمین شود، مجبوریم که نکات بهداشتی را رعایت کنیم.

کد خبر 5021758

منبع: مهر

کلیدواژه: پیام طبرسی واکسن آنفلوانزا ویروس کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن آنفلوانزا سیما سادات لاری سعید نمکی انسولین دیابت بازگشایی مدارس کووید 19 تغذیه آمار کرونا اهدای خون بیماری های قلبی و عروقی سازمان غذا و دارو مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو واکسن آنفولانزا گروه های پرخطر داروخانه ها واکسن کرونا اگر واکسن گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۴۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 16 اردیبهشت برابر 5 می را ورق می‌زنیم.

***

رصدخانه مراغه

۱۶ اردیبهشت ۶۳۸ خورشیدی، رصدخانه مراغه ساخته شد. خواجه نصیرالدین‌طوسی، همه‌چیزدان، معمار، ریاضی‌دان، منجم، پزشک، فقیه، متکلم، فیلسوف و شاعر ایرانی این رصدخانه را در دوره هولاکوخان، نوه چنگیزخان مغول، در شهر مراغه ساخت و از این‌رو، این روز در تقویم باعنوان روز مراغه نامگذاری شده است. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستای طالب‌خان و حاجی‌کرد قرار دارد که ارومیه را می‌توان از فراز آن تپه دید. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، ازجمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقه انقلابی، حلقه اعتدالی و حلقه سموت هم فراهم شدند. در همین‌جا خواجه نصیرالدین کتاب زیج ایلخانی را از روی رصدهای انجام‌شده در این رصدخانه تدوین کرد. زیج‌ به کتابی گفته می‌شود که منجمان احوال و حرکات افلاک و کواکب را از آن معلوم کنند و نام علمی برای اصول احکام نجوم و هیئت است که تقویم را از آن استخراج می‌کردند.

دومین انسان به فضا رفت

۵ می ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی، آلن شپارد جونیور، فضانورد آمریکایی همراه با فضاپیمای مرکوری-رادستون ۳ معروف به فریدام ۷، پس‌از یوری گاگارین، کیهان‌نورد روس، به‌عنوان دومین انسان به فضا رفت و به‌مدت ۱۵ دقیقه یک پرواز زیرمداری را تا ارتفاع ۱۱۵ مایلی انجام داد و حدود ۵ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. شپارد بار دیگر و این‌بار به‌عنوان پنجمین انسان روی ماه در مأموریت آپولو ۱۴ به فضا رفت.

 

اولین آزمایش واکسن سیاه‌زخم

 ۵ می ۱۸۸۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۰ خورشیدی، میکروب‌شناس فرانسوی لویی پاستور تلقیحات علیه سیاه‌زخم را روی ۲۴ گوسفند، یک بز و ۶ گاو در روستای کوچکی نزدیک پاریس به‌نام «پولی لو فور» انجام داد. آزمایش او موفقیت‌آمیز بود و به نقطه عطفی در پیشگیری از این بیماری کشنده که بر گاو و گوسفند و بز اثر می‌گذارد تبدیل شد. او در ۲۱ مارس ۱۸۷۷ در پاسخ به شیوع ویرانگر سیاه‌زخم شروع به تحقیق برای واکسن مقابله با این بیماری کرد. او دریافت واکسن موثری را می‌توان از سویه ضعیف‌شده باکتری سیاه‌زخم (ریزجاندار میله‌مانندی که رابرت کوخ در سال ۱۸۷۶ به‌عنوان عامل بیماری شناسایی کرده بود) ساخت. پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵ واکسن مؤثری علیه هاری ساخت و آن را روی کودک ۹ ساله‌ای به نام ژوزف مایستر که با گازگرفتگی سگ هار به شدت آسیب‌دیده بود آزمایش کرد.

پیو دل ریو اورتگا

۵ می ۱۸۸۲ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی، پیو دل ریو اورتگا، عصب‌شناس اسپانیایی که سلول‌های میکروگلیا مغز را کشف کرد به‌دنیا آمد. اورتگا با ایجاد روشی جدید برای رنگ‌آمیزی نمونه‌های بافت با کربنات نقره توانست این سلول‌ها را کشف کند. میکروگلیا سلول‌هایی هستند که در دستگاه عصبی مرکزی زندگی و به‌عنوان یک سلول ایمنی عمل می‌کنند. اورتگا شاگرد بافت‌شناس اسپانیایی سانتیاگو رامون ای کاخال، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۶ برای کشف سازوکارهای ریخت‌شناسی و روندهای اتصالی یاخته‌های عصبی بود. اورتگا همچنین نام اُلیگودندروسیت یا الیگودندروگلیا را برای سلول‌هایی که تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند ابداع کرد. در آغاز جنگ داخلی اسپانیا، او به پاریس و سپس آکسفورد و سرانجام در سال ۱۹۴۰ به بوینس آیرس در آرژانتین رفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد