Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزهای پایانی شهریور را سپری می کنیم و به تدریج به فصل سرما و بیماری های فصل سرد سال نزدیک می شویم، آنفولانزا یکی از بیماری های است که شکل ساده آن با مراجعه به پزشک و چند عدد قرص و استراحت بهبود پیدا می کند اما نوع خطرناک ویروس آنفولانزا فرد را راهی بیمارستان و جان او را تهدید می کند، این خطر در برخی افراد چون خانم های باردار، بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و تنفسی و به طور کلی افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند و بدن آنها در برابر ویروس مقاومت بالایی ندارد، بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تزریق واکسن آنفولانزا یکی از بهترین روش ها یکی از بهترین روش ها برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از ویروس در گروه های پرخطر است، هر سال با توجه به ماهیت تغیر پذیر ویروس، وکسن جدیدی در دنیا برای آنفولانزا تولید و روانه بازار می شود، در ایران نیز واکسن آنفولانزا از چند کشور مختلف در داروخانه ها به فروش می رسند و گروه های پرخطر با مشورت پزشک می توانند آن را تزریق کنند.

بیشتر بخوانید:

از دوشنبه ۱۹ شهریور واکسن واکسن آنفولانزا سال جدید در داروخانه ها توزیع شده است، این واکسن زمان طلایی برای تزریق دارد زیرا ۲ هفته طول می کشد تا بدن در برابر ویروس ایمنی لازم را به دست آورد.

از همین رو با علی واشقانی رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو درباره فرصت طلایی تزریق آنفولانزا، کسانی که باید واکسن را تزریق کنند و موضوعات مرتبط با آن گفت و گو کردیم.

چه کسانی باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند؟

علی واشقانی رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در  گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با اشاره به گروه‌های هدفی که باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند،  گفت: ۲ گروه هدف باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، گروه نخست افرادى هستند كه مشكل زمينه اى ندارند اما ترزيق واكسن براى آنها ضرورى بوده و گروه دوم كسانى مبتلايان به برخى بيمارى هاى زمينه اى هستند.

واشقانی با بیان اینکه برخی افراد بیماری زمینه‌ای ندارند اما در زمره کسانی قرار می‌گیرند که تزریق واکسن آنفولانزا برای آنها ضروری است ، گفت:کودکان بین ۶ ماه تا ۵ سال، سالمندان بالای ۶۰ سال، خانم‌های باردار و افرادی که با این گروه‌های خطر درارتباط هستند مانند پرستار خانه‌های سالمندان، کادر درمان و کسانی که در مرغداری‌ها و پرورش طیور فعالیت می‌کنند، در گروه هدف تزریق آنفولانزا قرار می‌گیرند.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو تأکید کرد: خانم‌های باردار و کودکان واکسن آنفولانزا را با نسخه پزشک تهیه و آن را در مراکز درمانی تزریق کنند، همچنین کسانی که برای بار اول واکسن آنفولانزا را تزریق می‌کنند، توصیه ما این است که واکسن را در مراکز درمانی که پزشک حضور دارد، تزریق کنند.

بیشتر بخوانید:

بیمارانی که تزریق واکسن آنفولانزا برای آنها ضروری است

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو به ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا در افرادی که به برخی بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستند اشاره کرد و افزود: مبتلایان به بیماری‌های نقص ایمنی، بیماری‌های ریوی، آسم و تنفسی، بیماری‌های قلبی عروقی،بیماران متابولیک مانند دیابتی ها، مصرف کنندگان دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی، بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی، بیمارانی که از مشکلات عصبی رنج می‌برند و کسانی که بین ۶ ماهگی تا ۱۸ سالگی طولانی مدت آسپرین مصرف کرده‌اند، باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

وی تأکید کرد: خواهش ما از مردم این است که به دلیل محدود بودن واکسن، کسانی که در زمره گروه‌های خطر محسوب نمی‌شوند، اجازه دهند تا افرادی که تزریق واکسن برای آنها الزامی است، واکسن را دریافت کنند و پس از آن این افراد اقدام به تزریق واکسن آنفولانزا کنند.

بهترين زمان تزريق واكسن آنفولانزا

واشقانی با اشاره به بهترين زمان تزريق واكسن آنفولانزا یادآوری کرد: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا، نیمه شهریور تا شروع فصل سرما بوده که در کشور ما آبان ماه است، همچنین کودکانی بین ۶ ماه تا ۸ سال که واکسن آنفولانزا را برای بار نخست تزریق می‌کنند، باید پس از ۴ هفته دوز دوم واکسن را تزریق کنند تا واکسن آنفولانزا اثربخشی لازم را داشته باشد.

ماجرای واکسن آنفولانزای چینی و روسی

در چند روز اخیر اخباری در رسانه ها منتشر شده که از عوارض یا بی اثر بودن واکسن های چینی و روسی خبر می دادند و این مسئله موجب نگرانی هایی در مورد کیفیت واکسن های موجود در بازار شده است.

 رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در واکنش به اخبار مبنی بر واکسن آنفولانزا چینی  و روسی در بازار تأکید کرد: واکسن آنفولانزای چینی و هندی در بازار نداریم و همه واکسن‌هایی که در داروخانه‌ها با برچسب اصالت دارو به فروش می‌رسند، مورد تأئید هستند و مردم می‌توانند از آنها استفاده کنند.

وی در ادامه داد: واکسن آنفولانزا از ۵ کشور مجوز ورود به کشور دارد و ما تاکنون به هیچ برندی از کشور چین مجوز ورود واکسن آنفولانزا نداده‌ایم، سلامت و کیفیت همه واکسن‌هایی که مجوز واردات به ایران دارند، مورد تایید وزارت بهداشت است و ما در مورد واردات واکسن شرایط سختگیرانه‌ای داریم.

واشقانی در پاسخ به این سوال که برخی می گویند که واکسن تولید یک کشور با کیفیت تر از واکسن های دیگر است و آیا تفاوت بین برندهای مختلف واکسن وجود دارد، گفت: هیچ تفاوتی بین کیفیت واکسن های برندهای مختلف نیست و کیفیت همه آنها مورد تایید وزارت بهداشت است.

قیمت واکسن آنفولانزا در داروخانه ها

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو به قیمت واکسن آنفولانزا در بازار دارویی کشور اشاره کرد و گفت: واکسن آنفولانزای 3 ظرفیتی 34 هزار و 300 تومان و واکسن آنفولانزای 4 ظرفیتی 41 هزار و 200 تومان در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه واکسن آنفولانزا، واکسن سرماخوردگی نیست، تاکید کرد: برخی با تبلیغات دروغین واکسن آنفولانزا را به نام واکسن سرماخوردگی به مردم می‌فروشند، در حالیکه واکسن آنفولانزا ایمنی بدن را در برابر گونه‌هایی از ویروس آنفولانزا ایجاد می‌کند.

واکسن آنفولانزا بیرون یخچال، ممنوع!

واشقانی با تاکید بر اینکه واکسن آنفولانزا باید بلافاصله پس از تهیه از داروخانه، تزریق شود، گفت: مردم باید توجه داشته باشند که واکسن‌های آنفولانزا یخچالی هستند و اگر فردی می‌خواهد بلافاصله واکسن را تزریق کند، آن را از داروخانه تهیه کند.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر پس از خرید واکسن آنفولانزا فردی قصد نگهداری و حمل و نقل آن را داشته باشد، حتما باید از داروخانه یخ خشک تحویل بگیرد و واکسن را تا زمان تزریق یا دسترسی به یخچال در یخ نگهداری کند، باید توجه داشت که زمان تزریق واکسن پس از دریافت از داروخانه کوتاه باشد زیرا اگر واکسن طولانی مدت در خارج از یخچال نگهداری شود،  اثربخشی خود را از دست می‌دهد.

واشقانی با اشاره به شرایط نگهداری واکسن های آنفولانزا در یخچالگفت: واکسن آنفولانزا باید در یخچال نگهداری و از یخ زدگی آن جلوگیری شود، چون یخ‌زدگی موجب می شود اثربخشی واکسن از بین برود.

تاریخ انقضا و اصالت واکسن آنفولانزا را چک کنید 

وی با بیان اینکه در هنگام تهیه حتما به تاریخ انقضای واکسن آنفولانزا توجه شود، افزود: پس از چک کردن تاریخ انقضا، از اصل یا تقلبی بودن واکسن آنفولانزا  به کمک برچسبی که بر روی آن درج شده اطمینان حاصل کنید و برای تایید اصالت واکسن کافی است کد 16 رقمی درج شده روی واکسن را به سامانه پیامکی ارسال یا QR کد آن را اسکن کنید همچنین این امکان وجود دارد که  به کمک نرم‌افزار یا سایت TTAC از اصالت واکسن با خبر شوید.

چه فرقی بین واکسن های آنفولانزای سه ظرفیتی و ظرفیتی است؟

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو به واکسن‌های سه سویه و چهارسویه آنفولانزا که در بازار وجود دارند، اشاره کرد و افزود: واکسن 4 ظرفیتی آنفولانزا فرد را در برابر 4 نوع ویروس ایمن می‌کند، ویروس آنفولانزا سه تیپ اصلی B ، A و C دارد و تیپ های B ، A گونه های مختلفی از ویروس دارند اما آنفولانزای نوع A شایع‌تر و خطرناک‌تر است.

وی ادامه داد: در واکسن 4 ظرفیتی بدن در برابر نوع B ویروس آنفولانزا نیز ایمن می‌شود، اما ویروس خطرناک آنفولانزا نوع A آن است که در هر دو نوع واکسن 3 ظرفیتی و 4 ظرفیتی وجود دارد و به همین دلیل گروه‌های پرخطر می توانند با تشخیص و تجویز پزشک نوع سه ظرفیتی یا چهار ظرفیتی را تزریق کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۲۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پس از اینکه در سال گذشته، سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی به دفعات از شرایط انتخاب خودرو‌های وارداتی خبر داده بود، امروز مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.  

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛ جدیدترین اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی با اشاره به واردات خودرو‌های برقی تاکید دارد: "به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودرو‌ها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

در این مرحله متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه نموده اند می‌باشد.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / تومان

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به تومان
1 جهان نوین NISSAN SUNNY 1,107,140,000
2 آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV 1,543,400,000
3 بی ام کارز Hongqi EQM5EV (خودرو برقی) 1,805,460,000

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره 1، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

بنابراین برآورد می‌شود که خودروی برقی EQM۵EV  که با قیمت قطعی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی است، پس از افزوده شدن سایر هزینه‌ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری و بیمه شخص ثالث و ... به دو میلیارد تومان برسد.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودرو‌های برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: تومان / دستگاه

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش علی الحساب درمبادی ورودی به تومان
1 معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) 1,850,000,000
2 ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) 945,000,000

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودرو‌های مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودرو‌های وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قرارداد‌های مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودرو‌های ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهاد‌های ذیربط قرار می‌گیرد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»/ هنوز برای ستاره شدن وقت هست
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد